Д-р Андрей Велчев е главен редактор на Luboslovle.bg, доктор по…
Националният събор на овцевъдите отличи най-добрите производители на сирене, кашкавал и най-оригиналните продукти от овче и козе мляко.
Над 30 фермери се представят на събора на овцевъдите с продукти, които сами произвеждат от овцете и козите, които отглеждат в стопанствата си. 12 от производителите се включиха в конкурса. Техните сирена, кашкавали, кисело мляко, катък, масло и извара бяха оценявани за плътност, структура, цвят, масленост и вкус от експерти от Министерството на земеделието и от Агенцията за безопасност на храните. Първото място за най-добро овче сирене и третото за овчи кашкавал бяха присъдени за продуктите на Дойчин Ганев от врачанското село Косталево:
„Отглеждаме около 300 овце и 150 кози по биологичен начин, сертифицирано е производството и сами си преработваме продукцията. Пазар има, цените определено са с около 20 % нагоре, но смея да твърдя, че не са по-високи от цените в магазините, когато не минава през прекупвачи“.
Съборът продължи с фермерски състезания, изложение на животни и фолклорна програма.
Каква е вашата реакция?
Д-р Андрей Велчев е главен редактор на Luboslovle.bg, доктор по национална сигурност и политология, магистър по политически мениджмънт и публични политики, както и по масови комуникации от Нов български университет. Той е автор на множество публикации и интервюта в областите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации, както и по теми, свързани с националната и личната сигурност, хибридните войни и съвременните заплахи. Член е на: Съюза на българските журналисти, Асоциацията на полицейските началници, Националния съюз „Безопасност и охрана“, Националната асоциация „Сигурност“