Сега четете
Тони Димитрова:За тези,които ще дойдат на концерта „Обич“да очакват моите песни и мен

Тони Димитрова:За тези,които ще дойдат на концерта „Обич“да очакват моите песни и мен

Тони Димитрова започва да пее в заведения в Бургас. През 1995 година се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от популярната през 70-те години на ХХ в. група „Тоника“. В журито на конкурса е Стефан Диомов, който търси хора за попълнение на тогавашната група „Горещ пясък“. Още на следващия ден ѝ правят пробни записи в студио „Горещ пясък“ и през януари 1996 година е назначена за солистка на оркестъра. С това започва кариерата ѝ на професионална певица.

През лятото на 1996 година участва в конкурса „Бургас и морето“, където ѝ е присъдена 3-та награда за песента „Ах, морето“, превърнала се във визитна картичка на певицата. Тя влиза в първия ѝ самостоятелен албум „Ах, морето“, издаден през 1997 година. През 1999 година издава албума „Как си, Тони?“, а през 2001 година следва нов албум – „Съмва се“. От него с най-голям успех се ползват дуетът с Орлин Горанов – „Още те обичам“, „Малка водка с портокалов сок“, „Бургас и момчето“. Още на следващата 2002 година успява да издаде нов албум „Тони Димитрова – дуети“, който включва дуети с Веселин МариновОрлин ГорановГеорги Найденов – ГогоПламен СтавревВасил Найденов. Сред най-успешните ѝ дуети е песента „За кой ли път“ с Борис Гуджунов.

През 2003 година са издадени компилациите „Сребърна колекция 1“ и „Сребърна колекция 2“. Открояват се хитовете: ,,Ах, морето“, ,,Веднъж се живее“, ,,Старият капитан“, ,,За тебе хората говорят“, ,,Балкански синдром“, ,,Приливът на любовта“ (с Жан Шейтанов), ,,За кой ли път“, ,,Още те обичам“, ,,Между два сезона“, ,,Малка водка с портокалов сок“, ,,Бургас и момчето“, ,,Съмва се“, ,,Чаша кафе“ (с Пламен Ставрев.

През 2004 година излиза албумът „Made in Burgas“ с хитовете: „По пътя“, „Бавната река“, „Нито ден е, нито вечер“.

През 2005 година е издадена компилацията ,,Най-доброто досега„, която съдържа утвърдените хитове: ,,За тебе хората говорят“, ,,Балкански синдром“, ,,Там, край бавната река“, ,,Още те обичам“, ,,Малка водка с портокалов сок“, ,,За кой ли път“, ,,Чаша кафе“, ,,Нито ден е, нито вечер“ и ,,Ах, морето“.

Ще правиш голям концерт „Обич“ на 10 Юни в зала 1 на НДК разкажи нещо за него?

За тези ,които ще дойдат на концерта да очакват моите пени и мен.

Доста години ми отне да направя такъв концерт,последният ми концерт беше през 2011 г в „НДК“  и ми коства големи усилия за такова нещо.Аз не съм сама сега и имам екип,които е прекрасен благодарение на Благо Солов и Людмил Жеков това са едни прекрасни хора ,които стоят зад тази концерт.

Те се грижат за всичко ,а аз само за гостите ,които съм поканила и, и искам  да си продам билетите и тогава ще обява гостите на концерта.

Хората да очакват ,песните ,които обичат и така ,като гледам билетите добре вървят.

През последната година имаше скандали ,около лицето Владислав Славов ти взе отношение до къде се стигна с този казус?

Понеже аз казах много истини за него ,той ми направи донос в полицията след това направи донос и в ДАНС ходих и на двете места и на всичкото отгоре си беше позволил и донос и в НАП да пусне и все още не е приключила проверката ми.Въпреки всичко той няма да ме уплаши ,защото всичките в гилдията знаят кой е той и той самият знае  какво е направил.

Трудно ли е да се правят мащабни концерти в бранша и нови песни без подкрепа?

Да трудно ,но аз освен този концерт в София ще направя и в във Варна ,Пловдив .Бургас.

Да трудно е да се правят и нови песни ,но пък аз не съм спирала ,нищо ,че последният ми албум беше издаден през 2011 г.

От тогава до сега съм събрала доста нови песни и всичко възможно ще направя пак да издам албум,който ще се казва „Любов в сегашно време“ и по едноименната ми песен.

Песните ми с Братя Аргирови и с „Мери Бойс Бенд“ също ще са включени.

Според теб какво е нивото сега на поп-музиката?

Младото ни поколение нас ни преизчислява към естрадата ,а пък естрада на руски означава сцена и не знам защо нас ни делят на естрада и поп-сцена ,което е изключително неправилно.

Нима Веско Маринов не е естраден певец ,а е поп-певец ,или Лили Иванова Васил Найденов са естрадни певци или поп-певци това е пълен майтап.

Аз имам  любими песни и изпълнители от по-младото ни поколение,но има и красиви песни и крадени песни от английски изпълнители.Текстовете са под всякаква критика ,защото някои са ги пишат сами, и липсва поезията ,която според мен трябва да я има.

Какво правиш през свободното си време?

Имам няколко часа свободно време ще си изчистя апартамента после ще пусна прахосмукачката, а през другото време се разхождам с кучето и чета книги.

Ще имам две театрални представления  едното в Бургас ,а другото в София в “Театърът на Армията“ .

Поддържаш ли контакти с твой колеги винаги подкрепяш дадени изпълнители по различни проблеми, или казуси в социалните мрежи?

Вижте и

Винаги съм взимала отношение да ,защото аз не мога да мина нещо без да ми е безразлично,и да гледам само себе си.

Ти си много години на сцената и си популярна личност  и ,дали при вас изпълнителите също има проблеми ,които искате да се разрешат?

Аз обичам да правим групови неща с изпълнителите ,но това определено липсва,защото ако се бяхме обединили всички срещу Владислав Славов сега ще е да е там където му мястото.

Ти имаш дъщеря Магдалена как е тя и какво се занимава сега?

Тя е добре и е студентка трета година по криминалистика.

Имала ли си покани от тв канали за ментор да си в някои предавания музикални реалита?

Имала съм преди две години извикаха ме на  кастинг за едно известно предаване,обаче събраха ни две групи ни казаха ,че ще ни се обадят по-нататък.

Те не се обадиха  ,а пък от въпросното жури имаше двама човека ,които не бяха  кастинг и повече не искам да чувам за такова нещо.

Какво мислиш за младите изпълнители сега?

Аз имам много  впечатления понеже съм жури вече десета година в Конкурс такъв „Северно „Сияние в Русе и има изключителни певци и трябва повечето да се явяват с Български песни а ,не с чужди ,защото като запеят после Български песни става им трудно.

Аз държа много на Българският език и се ядосвам ,като пеят много на чужд език.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре