Сега четете
Йорданка Фандъкова настоява за повече камери за скорост по пътищата

Йорданка Фандъкова настоява за повече камери за скорост по пътищата

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова настоява за повече камери за скорост по пътищата. Разговаряла съм със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, МВР полага усилия и предстои камерите за скорост да бъдат увеличени, те дават резултати, каза пред журналисти Фандъкова. Тя посочи, че десетки хиляди са случаите на превишена скорост в града.

 

Няма нищо по-ценно от човешкия живот и здраве, но за съжаление сме свидетели ежедневно на пътни инциденти, като особено тежки са тези, при които водачите са употребили алкохол или наркотици, каза тя.

 

Фандъкова отбеляза, че днес се навършват три години от смъртта на журналиста Милен Цветков. По-рано днес Върховният касационен съд отложи делото срещу Кристиан Николов за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

 

Само за вчерашния ден има 19  пътнотранспортни инцидента в страната и 26 ранени, посочи Фандъкова, като цитира статистика на МВР за изминалия ден.

 

Вижте и

Йорданка Фандъкова участва в инициативата „Студенти за безопасност на пътя“. Програмата на събитието включва демонстрации и симулации, с които в контролирана среда се показват критични ситуации на пътя. Участниците в събитието имат възможност да преживеят в специални симулатори различни видове пътни инциденти като челен удар, преобръщане на автомобил през таван и др.

 

Ако имаме писта за автомобилен и мотоциклетен спорт, където младите хора да изявяват своите способности, това ще намали техните изяви по пътищата, каза Фандъкова и добави, че към момента нито един проект за подобна писта не е стигнал до реализация.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре