Сега четете
Близо 200 000 къса контрабандни цигари задържаха митничари на „Капитан Андреево“

Близо 200 000 къса контрабандни цигари задържаха митничари на „Капитан Андреево“

Близо 200 000 къса контрабандни цигари, укрити в заготовки за врати, откриха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

На 17 април на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. След разопаковането на 18 кашона със заготовки за врати, под шперплат на външна облицовка, захваната за дървена рамка, са открити  9900 кутии (198 000 къса) цигари с турски акцизен бандерол. Тютюневите изделия на стойност 63 736 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, допълват от митницата.

Вижте и

Миналата година на пункта с Турция са иззети 10 442 342 къса контрабандни цигари, сочи статистиката на митницата. Това е с 1,3 милиона къса повече от предходната 2021 година.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре