Сега четете
Оперната прима Райна Кабаиванска е поканена на голямо светско събитие

Оперната прима Райна Кабаиванска е поканена на голямо светско събитие

На 15 април Райна Кабаиванска е поканена като официален гост на едно от най-големите за тази година светски събития в Италия, което е тясно свързано и с нейната кариера. В Торино ще честват 50-годишнината от възстановяването на прочутия оперен театър “Реджо”, което е станало на 10 април 1973 г. с премиера на операта “Сицилианска вечерня” на Верди.

Създаденият още през 1730 година оперен театър е бил напълно разрушен при пожар и в продължение на 37 години операта в големия индустриален град на Северна Италия е била без сграда. Новата е построена в началото на 70-те години на миналия век и за да се отбележи подобаващо събитието, тогавашното му ръководство кани Мария Калас и Джузепе ди Стефано да режисират операта на Верди.

Калас специално се застъпва Райна Кабаиванска да е в главната роля в партньорство с Джани Раймонди. По този начин двамата певци получават уникалния шанс да бъдат режисирани от Калас, тъй като това е първият и последен път, в който голямата дива го прави.

Вижте и

През 1973 г. това е събитието на годината, тъй като в италианския печат се разгаря лют спор за това, че старият оперен театър не е реставриран, а се построява съвременна, модерна зала. Значимост придавало и, че на премиерата лично присъствал тогавашниятПреди няколко години Райна Кабаиванска стана и първата и единствена засега певица неиталианка, която получи голямата награда “Мария Калас” за принос към оперното изкуство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре