Сега четете
Тайван твърди, че 42 китайски бойни самолета и осем кораба са пресекли тази сутрин т.нар. средна линия на Тайванския проток

Тайван твърди, че 42 китайски бойни самолета и осем кораба са пресекли тази сутрин т.нар. средна линия на Тайванския проток

Тайванското министерство на отбраната твърди, че 42 китайски бойни самолета и осем кораба са пресекли тази сутрин т.нар. средна линия на Тайванския проток, предаде Ройтерс.

„Следим ситуацията и реагираме с оглед на наличните ресурси, за да защитим Тайван“, посочи министерството на страницата си в Туитър.

Тайван е изправен пред „авторитарен експанзионизъм“ от страна на Китай, каза днес тайванската президентка Цай Ингвен в първия ден от военните учения на Пекин в Тайванския проток, предаде Франс прес.

„През последните години се сблъскахме с продължаващ авторитарен експанзионизъм“, отбеляза Цай, добавяйки, че Тайван „ще продължи да работи със САЩ и други страни … за защита на ценностите на свободата и демокрацията“.

Вижте и

„Тайванските граждани обичат демокрацията и се стремят към мир, каза тайванската президентка и добави, че очаква допълнително засилване на сътрудничеството в областта на сигурността със САЩ.

Цай направи това изявление в началото на официален обяд с пристигналата в Тайван делегация от американски конгресмени, водена от председателя на комисията по външна политика на Камарата на представителите Майкъл Маккол.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре