Сега четете
Решението на служебния кабинет за великденски добавки само на част от пенсионерите е несправедливо, смята Корнелия Нинова

Решението на служебния кабинет за великденски добавки само на част от пенсионерите е несправедливо, смята Корнелия Нинова

Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки само на част от пенсионерите е несправедливо, посочва лидерът на БСП Корнелия Нинова в пост във Фейсбук.

 

Винаги, при всякакви кризи и при правителства на различни партии и коалиции, всички възрастни хора са подпомагани да посрещнат светлите християнски празници. Днес, при тази инфлация, това беше още по-необходимо, се посочва в поста.

 

„Оправданието им, че няма приет бюджет за 2023 г., е цинично. Самото правителство не пожела да внесе такъв миналата година, въпреки нашето настояване“, пише Нинова и отбелязва, че в същото време служебният кабинет на президента Радев е увеличил броя на членовете на бордове и им е вдигнал тавана на заплатите. Те сега получават над 14 000 лв. на месец, добавя тя.

 

Вижте и

Според Нинова кражбите от обществени поръчки и договори вървят с пълна сила. Хвалят се, че са преизпълнили приходната част на бюджета, коментира тя, но, по думите ѝ, справедливост и подкрепа за възрастните хора няма. И този път не са му виновни партиите, добавя още Нинова.

 

БТА припомня, че служебният кабинет реши да бъдат изплатени по 70 лв. в подкрепа на пенсионерите, чиито пенсии за април, без добавките и компенсациите към тях, са под линията на бедност, под 504 лв. включително. Това са близо един милион и две хиляди пенсионери, заяви на брифинг в Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев, на който присъстваха служебният вицепремиер по социалните политики Лазар Лазаров и служебният министър на финансите Росица Велкова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре