Сега четете
Военнотранспортен самолет „Спартан“ с екипаж от 16-а авиационна база осигури въздушен транспорт при създадена донорска ситуация

Военнотранспортен самолет „Спартан“ с екипаж от 16-а авиационна база осигури въздушен транспорт при създадена донорска ситуация

Военнотранспортен самолет „Спартан“ с екипаж от 16-а авиационна база осигури въздушен транспорт при създадена донорска ситуация. Tова съобщиха от Министерство на отбраната (МО).

 

По заявка от Министерството на здравеопазването, два медицински екипа от Военномедицинската академия и Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Лозенец“ бяха превозени по маршрут София – Варна – София за възникнала донорска ситуация в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна. Самолетът „Спартан“ кацна на летище Варна в 8:10 ч. и се завърна обратно в София в 12:43 ч. като изпълни успешно задачата по осигуряване на въздушен транспорт за медиците.

 

Екипажът, изпълнил полета, е в състав командир подполковник Пламен Дончев, заместник-командир старши лейтенант Калоян Атанасов, борден инженер капитан Николай Михайлов.

 

Вижте и

Това е поредна успешно изпълнена авиомедицинска задача от Военновъздушните сили (ВВС) по навременно осигуряване на въздушен транспорт, припомнят от МО.

 

Предишният подобен случай е от 27 март, когато дежурен екипаж беше задействан, за да транспортира медицински екип от Военномедицинска академия при донорска ситуация за органна трансплантация.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре