Сега четете
КАКВО Е ПОЛИТИКАТА ЗА МЕН

КАКВО Е ПОЛИТИКАТА ЗА МЕН

Зя поредна учебна година студените във  Факултетът по икономически и социални науки (ФИСН) на Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски” се представят повече от силно . Като преподавател в Катедра Политически науки и национална сигурност, съм горд, че със студентите и колегите ми създаваме силни текстове и предаваме щафетата на младите бъдещи учини за нови, адекватни, отлично обосновани и мотивирани аналитични текстове. Като главен редактор за мен е удоволствие “Любословие” да е символичен домакин на авторските тестове но факултативната дисциплина  “Политология”.

Първият публикуван текст е с автор  Адрияна Янева от  Специалност-Счетоводство, Задочно обучение випуск 2022/2023.

За мен политиката сама по себе си  е целенасочена дейност за придобиване на власт.Стремеж и борба за власт и преразпределяне на властта.Дейност с добре очертани ценности ,като източник на блага и обогатяване.Политиката сама по себе си създава сигурност за притежателя си.Затова връзката политика-власт е взаймно свързана цел и нейните предпоставки.

Политика са води във всички сфери на общественият живот.Тя е навсякъде  в държавата ,в партиите,във всички обществени и социални организации,в семейството, на работното място,до най-близките и лични отношения.

Политиката е изкуство и умение да слушаш,изразяваш,утвърждаваш и управляваш свойте идей.Точно тези умения са необходими ,за да се определят строги правила на ръководене  от мисълта,че трябва да се постигне целта каквато и да било тя.Необходима е стратегия  в дадената област.Дали това ще е въпрос на инвестиции,по-добри условия за работа и начин на живот на хората,предприятието или обществото.

Да се помисли начина по който се изразходва даденият ресурс ,да се анализира за какво,кога ,къде и как ще го реализираш чрез изкуството на водене на преговори.Политика на търсенето и предлагането.Политиката с нейните строги правила,

както социалната насочена към хората ,като  от най-ниската до най-високата класа.Ресурсната свързана с работническата класа (обучения,подпомагане,стипендианство,производственно обучение при хората и служителите).

Политика на израстването свързана в дадена област с издигането на професионално ниво.

Всяка политика е с вързана с предходната.Дали става въпрос за ресурсна,областна или държавна върват ръка за ръка. Държавната политика е на макроикономическо ниво и разглежда голямото общо равновесие между всички останали. За да бъдеш успешен политик се изискват определени качества.

А именно да си хладнокръвен,добър оратор,аналитик,статистик,психолог,организатор,и не на последно място добър манипулатор.

За да знаеш как да управляваш масите ,да се припознаят  в тебе.Това е за мен политиката.Пречупена през моят поглед и призма с нейните позитиви и негативи.Съвкупност от вземане на важни решения и носене на отговорността за тях.Много стара ,трудна и не за всеки игра.

 

 

 

 

 

Вижте и

 

 

 

 

 

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре