Сега четете
Обраха дома на Пако Рабан веднага след смъртта му

Обраха дома на Пако Рабан веднага след смъртта му

Само ден след смъртта на една от иконите на съвременната мода – Пако Рабан, домът му е бил разбит и вътре са нахлули нагли крадци.  Къщата се намира във френски Бретан и е станала обект на обир призори в неделя, 5 февруари.

Както беше публикувано във вторник, 7 февруари, от местния вестник Le Télégramme, неизвестни все още лица разбиват остъклена врата и проникват в къщата. Това, което са успели да отмъкнат, не е значително. Засега няма подробна информация от полицията.

Френската жандармерия продължава издирването на извършителите с цел задържането им и връщането на отнетите предмети, пише FilterNews.

„Крадците мислели, че вътре има много ценности. Независимо дали става въпрос за Пако Рабан или за някой друг, много е шокиращо да отидеш и да ограбиш някого, който току-що е починал“, казва Маргьорит Ламур, кмет на града.

Франсиско Рабанеда Куерво, известен като Пако Рабан, е роден в Пасая в баските провинции на Испания през 1934 г. Баща му, андалусец, е армейски генерал, верен на испанската република. Майка му е от баските провинции и е активистка и член на ръководството на Комунистическата партия на Испания (PCE).

Вижте и

Когато е на пет години, семейството на Пако Рабан се мести във Франция, където Пако прекарва почти целия си живот (по-голямата част от времето в Бретан). Там семейството намира убежище след екзекуцията чрез разстрел на баща му.

Пако учи архитектура във Висшето национално училище за изящно изкуство и започва да прави бижута с родоид – нов прозрачен материал, чиито части свързва с връзки или вериги. Така получава достъп до ателиета на престижни марки като Dior, Givenchy или Balenciaga, с които майка му е работила в Сан Себастиан преди Гражданската война в Испания.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре