Сега четете
Агитката на „Вардар“ ще пази гроба на Гоце

Агитката на „Вардар“ ще пази гроба на Гоце

Агитката на футболния „Вардар“ (Скопие) обяви, че ще присъства на отбелязването на деня на раждането на Гоце Делчев на 4 февруари, което ще се състои в църквата „Свети Спас“ в Скопие, предава македонското електронно издание „Трибуна“.

„Комитите“ отправиха призив към обществеността, чрез транспарант и от трибуните по време на хандбалния мач „Вардар“ – „Партизан“. Освен лозунга „червено-черен свят“, те призоваха за действие. „Стани македонец, трябва действие, за учителя, който обедини целия народ“, гласи транспарантът, под който е рождената дата на Делчев.

Тази сутрин в София със 184 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ депутатите в 48-то НС приеха в последния си работен ден документ, с който осъждат остро антибългарската реторика в РС Македония. София осъди говора на омразата и настоява за изпълняването на Договора за приятелство, който властите в Скопие не спазват. В документа се подчертава, че Скопие омаловажава проблема с правата и сигурността на нашите сънародници в РСМ.

Декларацията обединява предложенията на Десислава Атанасова от ГЕРБ, на Андрей Гюров от ПП, на Костадин Костадинов от „Възраждане“ и на Елисавета Белобрадова и Стоян Михалев от ДБ. Повод за декларацията бе жестокият побой, нанесен срещу македонския българин Християн Пендиков, секретар на клуба в Охрид „Цар Борис III“. Пендиков бе приет за лечение в тежко състояние във ВМА, в момента се възстановява.

Вижте и

Декларацията на НС бе гласувана само ден след като делегация на македонските българи беше приета в Европейската комисия от еврокомисаря по разширяването Оливер Вархеи.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре