Сега четете
Шестнайсет души са загинали, а 30 са били ранени, по уточнени данни при катастрофата на хеликоптер в предградие на Киев

Шестнайсет души са загинали, а 30 са били ранени, по уточнени данни при катастрофата на хеликоптер в предградие на Киев

Шестнайсет души са загинали, а 30 са били ранени, по уточнени данни при катастрофата на хеликоптер в предградие на Киев. Сред жертвите са украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски и три деца, съобщи УНИАН, позовавайки се на канцеларията на президента Володимир Зеленски.

„Данните за трагедията в Бровари са уточнени: загинали са 16 души, включително три деца. Хоспитализирани са 30 човека, сред които 12 деца“, се казва в изявлението.

Претърсването на мястото на катастрофата продължава.

На борда на хеликоптера е имало девет души: шестима представители на оперативна група на министерството на вътрешните работи, по-специално ръководството на министерството – министър Денис Монастирски, неговият заместник Евген Енин и държавният секретар Юрий Любкович. Всички те са загинали.

Президентът Володимир Зеленски възложи на Службата за сигурност на Украйна в сътрудничество с полицията и други оторизирани органи да установи всички обстоятелства около катастрофата в Бровари.

УНИАН посочва три от версиите за случилото се: нарушаване на полетните правила; техническа неизправност; преднамерени действия за унищожаване на хеликоптера.

Междувременно стана известно, че вертолетът, превозвал ръководството на украинското МВР, е летял към североизточната Харковска област.

Вижте и

Началникът на Главното управление на Националната полиция в Харковска област Володимир Тимошко съобщи това и отбеляза, че вчера и тази сутрин е разговарял с всички, които са били на борда, и е тръгнал да ги посреща.

„Днес трябваше да се срещна, да си стиснем ръцете, трябваше … да се видя не само с ръководителите, но и с приятелите, които уважавах, които чаках“, заяви той.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре