Сега четете
Наградиха Иво Папазов – Ибряма с пожизнена пенсия от 700 лв

Наградиха Иво Папазов – Ибряма с пожизнена пенсия от 700 лв

Парламентът отпусна държавна парична награда от 700 лева месечно пожизнено за особени заслуги към българската държава и нация на виртуозния кларинетист Иво Папазов – Ибряма.

Проектът е внесен от Министерския съвет, включването на точката като първа беше по предложение на председателя на парламента Вежди Рашидов.

Депутатите ще обсъдят, според дневния ред, и проект на решение за възлагане на министъра на културата да предприеме необходимите действия за откриване и финансиране на Културно-информационен център на Република България в град Тараклия, Република Молдова.

Благодаря за съдействието на премиера Гълъб Донев, както и за добрата работа на Комисията по културата и медиите с председател Иван Ченчев, каза председателят на Народното събрание.

Вижте и

През миналата година той спечели голямата награда от 22-ро издание на международния фестивал за електронна музика WOMEX, както и наградата на фестивала „Аполония“ – „Аполон Токсофорос“.

В началото на декември председателят на парламента Вежди Рашидов се срещна с Иво Папазов – Ибряма и му връчи почетен плакет на Народното събрание.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре