Сега четете
Бойко Рановски: „Автомобилна администрация“ работи с нова електронна система за контрол

Бойко Рановски: „Автомобилна администрация“ работи с нова електронна система за контрол

Всички служители в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), осъществяващи контролна дейност, работят през нова електронна информационна система. Това съобщи на брифинг изпълнителният директор на агенцията Бойко Рановски.

Системата работи от 4 януари и подпомага контролната дейност на агенцията, уточни Рановски.

Новата система включва таблети за отдалечен достъп и мобилни принтери. Предстои надграждане с ПОС терминали, за да може да се извършват и плащания на място при установяване на нарушението, коментира още той.

Изпълнителният директор на ИААА уточни, че с въвеждането на данните на спрения за проверка водач, ще се получава информация за неговата правоспособност, квалификацията му, психологическата годност, както и за наличието на всички други документи, даващи му право да упражнява професията. При въвеждане на данните на превозвача, ще се получава и информация за лиценза на фирмата.

Вижте и

„Това, което досега се правеше на хартиени документи, сега се прави чрез информационната система. Така контролът ще бъде по-обективен и по-реален. За всяко установено нарушение системата ще сигнализира контролния орган за вземане на отношение“, коментира още Бойко Рановски. Той допълни, че системата има връзка с други европейски системи извън нашата страна.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре