Сега четете
Заседанието на Народното събрание започна с блицконтрол, в който на въпроси на депутати отговарят вицепремиерите Лазар Лазаров, Христо Алексиев и Иван Демерджиев

Заседанието на Народното събрание започна с блицконтрол, в който на въпроси на депутати отговарят вицепремиерите Лазар Лазаров, Христо Алексиев и Иван Демерджиев

Заседанието на Народното събрание започна с блицконтрол, в който на въпроси на депутати отговарят вицепремиерите Лазар Лазаров, Христо Алексиев и Иван Демерджиев. Поради неотложни ангажименти в блицконтрола няма да участва служебният министър-председател Гълъб Донев, както и служебният вицепремиер Атанас Пеканов.

Борислав Гуцанов от „БСП за България“ възрази, че за пореден път министър-председателят не идва в пленарната зала. Не знам кой е неотложният ангажимент и кое е по-важното от изслушването му в парламента, коментира той. Гуцанов посочи, че един много велик политик Чърчил има статуя до Уестминстърското абатство – прегърбен, едва ходещ с бастун отива към парламента. Не знам дали нашият министър-председател е по-велик от Чърчил или е по-велик от Народното събрание (НС), но не смятам, че е нормално за пореден път да не идва в сградата на парламента и то при положение, че има толкова остри въпроси, които трябва да бъдат обсъдени именно тук, коментира депутатът. Гуцанов призова председателя на парламента да направи всичко възможно премиерът да дойде в НС.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов посочи, че има депозирано писмо, че премиерът е зает, но ще го помоли да дойде. А колкото до паметника – приемам идеята, след като приключи това НС, с удоволствие бих направил поне една скулптура в родината, каза той и благодари за идеята.

След блицконтрола депутатите ще обсъдят проекта на декларация, предложен от „Продължаваме Промяната“, за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане. Днес е предвиден и редовен парламентарен контрол.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре