Сега четете
Чернокож представя Украйна на „Евровизия 2023“

Чернокож представя Украйна на „Евровизия 2023“

Група Tvorchi ще представя Украйна на „Евровизия 2023“ в Ливърпул с композицията Heart Of Steel, създадена в класическия за най-големия песенен конкурс поп стил, съобщи РЕН ТВ.

Украйна стана първата държава, обявила своя избраник за участие в музикалното състезание. Победителят в националния конкурс на страната бе излъчен снощи, 17 декември. Групата Tvorchi е основана през 2018 г. от Андрей Гуцуляк и нигериеца Джефри Кени, които са колеги във фармацевтичния факултет на Медицинския университет в град Тернопил в Западна Украйна. Дуетът пише песни на украински и руски език в инди-поп стил. Има четири студийни албума: The Parts (2018), Disco Lights (2019), 13 Waves (2020) and Road (2020). За шанса да представят Украйна на финала в Ливърпул се бореха деветима изпълнители и групи: Moisei, DEMCHUK, Jerry Heil, FIINKA, KRUTЬ, Angelina, OY Sound System, Tember Blanche и Tvorchi.

Мненията на зрителите в страната по отношение на победителите са разделени: някои са във възторг и поздравяват групата за дългоочаквания успех, други определят песента им като „еднодневка“ и прогнозират незавидно класиране между 12-о и 16-о място.

Вижте и

„Евровизия 2023“ ще се проведе от 9 до 13 май във Великобритания поради съображения за сигурност. Предвид победата на украинците от Kalush Orchestra на последното издание на конкурса в Торино, трябваше Киев да е домакин, но продължаващите военни действия на територията на страната не позволяват достатъчни гаранции за безопасност. Организаторите от Ливърпул и Би Би Си, които поеха домакинството, обещават конкурсът догодина да отдаде дължимото на културата на Украйна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре