Сега четете
Служители на ГДБОП задържаха ОПГ, занимавала се с отглеждане на марихуана

Служители на ГДБОП задържаха ОПГ, занимавала се с отглеждане на марихуана

Операцията е проведена на територията на Нова Загора и селата Стоил войвода и Събрано. До реализация се стигнало в резултат на професионално проследяване на групата от началото на годината, като за част от участниците антимафиотите са имали информация и от предходен период.

В рамките на извършените процесуални действия са открити наркооранжерия и подготвена за продажба изсушена марихуана. В наркооранжерията са намерени 177 засети растения от рода на конопа, иззети са и над 340 кг марихуана, като около 15 кг от количеството е било подготвено за продажба на вътрешния пазар. Откритите наркотици са на стойност над 168 хиляди лева.

Соченият за организатор на групата е осъждан четири пъти – за държане и разпространение на наркотици, шофиране след употреба на наркотици, излежавал е 9-месечна присъда в затвора в Бургас.

Окръжният съд в Сливен наложи мярка „задържане под стража“ на тримата участници в престъпната схема, обвинени са в съучастие в отглеждане, държане и разпространение на мармарихуана

Вижте и

Подробности по разследването дадоха главен инспектор Слав Добрев, началник сектор „Борба с организираната престъпност“ в Сливен и прокурор Ваня Белева, говорител на Окръжен съд – Сливен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре