Сега четете
Няма да отидем на среща с „Продължаваме Промяната“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов

Няма да отидем на среща с „Продължаваме Промяната“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов

Не отидохме на среща с ГЕРБ-СДС, няма да отидем и на среща с „Продължаваме Промяната“. Те са едно и също нещо. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който коментира решението на „Продължаваме Промяната“ да номинират за кандидат за министър-председател акад. Николай Денков.

 

„Оценяваме кандидатурата като подигравка с Народното събрание, защото този човек, след като напусна системата на образованието, предизвика една мощна колективна въздишка на облекчение сред всички, които работиха в системата на образованието“, смята Костадинов.

 

„Няма как да подкрепим такъв кабинет“, посочи той за опита на „Продължаваме Промяната“ да реализират втория мандат, който предстои да им бъде връчен от държавния глава.

 

„Ние не можем да подкрепим кабинет на „Продължаваме Промяната“ по същите причини, по които не можем да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Те нямат никакви различия помежду си, нито по външнополитически, нито по вътрешнополитически теми. Единствените различия между тях са личностни“, коментира още Костадинов.

 

Вижте и

След като обявиха номинацията му, Николай Денков обяви, че ще покани за разговор всички парламентарно представени формации. От „Демократична България“ потвърдиха, че ще участват в такава среща, на която да се запознаят с визията за управление и министерския екип на кандидата за премиер. ГЕРБ-СДС прогнозираха, че кандидатурата му ще се провали, а „БСП за България“ и ДПС не коментираха номинацията.

 

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев посочи, че се водят разговори и когато има резултат от тях, той ще бъде съобщен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре