Сега четете
Четирима министри ще участват в днешния редовен парламентарен контрол

Четирима министри ще участват в днешния редовен парламентарен контрол

Четирима министри ще отговарят на въпроси и питания на депутати в рамките на днешния редовен парламентарен контрол, според публикуваната програма на сайта на Народното събрание. Това са министърът на здравеопазването Христо Хинков, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Заседанието на Народното събрание е от 9:00 часа, а редовният парламентарен контрол започва в 11:00 часа.

В дневния ред е продължението на първото четене на законопроекта за Българската народна банка. Вчера депутатите започнаха дискусията по законопроекта, но не я приключиха заради изчерпване на пленарното време. Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че разискванията ще продължат на друго заседание.

Със законопроекта за БНБ се цели обезпечаването на правната интеграция на българската централна банка в Евросистемата при въвеждане на еврото като парична единица на страната ни. Предвижда се новият закон за БНБ да влезе в сила от деня, посочен в Решение на Съвета на Европейския съюз за приемането на еврото от България.

Вижте и

Ако законопроектът за БНБ не се приеме, това означава блокиране на присъединяването на България към еврозоната, коментира вчера управителят на БНБ Димитър Радев в парламента.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре