Сега четете
Дали е стабилно или не управлението, зависи от дискусията вътре в парламента

Дали е стабилно или не управлението, зависи от дискусията вътре в парламента

Нашата работа в кабинета е да си изпълняваме управленската програма. Дали е стабилно или нестабилно управлението, зависи от дискусията вътре в Народното събрание. Това коментира пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков, след като бе изслушан в пленарната зала за бедствието в Южното Черноморие. Това, което мога да кажа, е, че съм щастлив с хората, които участват в кабинета. Всеки от тях е експерт, всеки от тях е посветен на работата, която иска да свърши. От наша страна всичко е стабилно, увери Денков.

Най-важните задачи, която имаме да свършим заедно с хората, които подкрепиха правителството – това е промяната в Конституцията, промяната в антикорупционния закон, цялостната правосъдна реформа. Имаме тежки задачи, които заедно трябва да изпълним, добави той и визира промени в Закона за енергетиката, ангажиментите, свързани с енергийния преход, териториалните планове.

Когато минат тези задачи, когато имаме положителен резултат, тогава бих могъл да кажа, че имам доверие, коментира министър-председателят въпроса с доверието си в партньорите от ГЕРБ-СДС.

Аз винаги съм казвал, че съм умерен оптимист, докато мога да си върша работата, ще я върша, добави Денков.

Министър-председателят обобщи, че имат изключително тежка законодателна програма, която е дефинирана съвместно с Народното събрание, и изрази надежда всеки ден да бъдат приемани закони, за да бъде наваксано изоставането.

Предната сесия беше успешна, бяха приети доста закони, тази трябва да продължи със същото, да не кажа и по-високо, темпо, като трябва да се внимава за качеството на законите, коментира Денков.

Вижте и

Относно наводненията в района на Южното Черноморие и бедствената ситуация там, за която министър-председателят бе изслушан в пленарна зала, Николай Денков отново призова за уважение и изказа съчувствието си към пострадалите хора.

Днес е Ден на траур и би трябвало да проявим известно смирение, което, за съжаление, не видяхме изцяло горе в залата, коментира той.

Според него именно проверката и анализът на случилото се ще дадат отговор на въпроса дали тръбите, изплували в морето след бедствието, са законни или не и ще има предписания как да се преодолее проблемът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре