Сега четете
БСП: Зад кабинета „Габровски“ прозира моделът на ГЕРБ

БСП: Зад кабинета „Габровски“ прозира моделът на ГЕРБ

След като Николай Габровски обяви състава на проектокабинета си, от БСП потвърдиха, че няма да го подкрепят.

„Не ни интересуват имената в предложения кабинет, защото зад него прозира моделът на ГЕРБ – идеологията, с коятo БСП се бори от много години. Категорично няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ“, коментира Вяра Емилова – секретарят на червената парламентарна група, пред Нова Нюз. И допълни, че не може Габровски да е избрал самостоятелно министрите си, тъй като номинациите е трябвало да бъдат съгласувани с мандатоносителя ГЕРБ. Тя обаче не коментира лицата сред кандидат-министрите, които са свързани с БСП чрез тройната коалиция и кабинета „Орешарски“.

Емилова заяви, че социалистите са готови да разговарят за правителство с ПП, когато формацията на Кирил Петков и Асен Василев получи втория мандат. Соцдепутатът обаче не засегна раздорите между БСП и бившия й коалиционен партньор покрай военната помощ за Украйна и връщането на хартиените бюлетини.

От „Български възход“ останаха на същата предпазлива и неясна позиция, на която бяха и миналата седмица. „На страната е необходимо правителство и ще направим каквото зависи от нас, за да има такова – разбира се, при предварително ясни условия и правила. Ще обсъдим предложения от проф. Габровски състав на министерския съвет на заседание на парламентарната група, както и на коалиционен съвет и след това ще вземем решение“, обявиха от партията на Стефан Янев.

Вижте и

Водачът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви вчера, че движението ще вземе решение по въпроса на заседание на ръководството си във вторник. За ПП, ДБ и „Възраждане“ е известно, че са против правителство с мандата на ГЕРБ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре