Сега четете
Французойка е първата жена, която ръководи мач на световно по футбол за мъже

Французойка е първата жена, която ръководи мач на световно по футбол за мъже

Стефани Фрапар ще бъде първата жена, която ръководи мач на световно първенство по футбол за мъже, стана ясно от обявените от ФИФА съдийски наряди за предстоящите двубои от Мондиал `22 в Катар. 38-годишната французойка ще е главен арбитър на срещата между Германия и Коста Рика от третия кръг в група Е. Мачът е в четвъртък (1 декември) от 21:00 ч. българско време в Ал Хор.

Историческият момент за футбола ще бъде подсилен от факта, че цялата реферска бригада ще е съставена от представителки на нежния пол. Асистентки край тъч линиите на ст. „Ал Байт“ ще са бразилката Неуза Бак и мексиканката Карен Диас Медина.

Това ще е поредният акцент в изпъстрената с прецеденти визитка на Фрапар като футболен съдия. През последните три години и половина тя последователно се превърна в първата жена, ръководила мач от френската Лига 1 (април 2019 – между „Амиен“ и „Страсбург“); финал за европейски клубен трофей (август 2019 – за Суперкупата на УЕФА между „Ливърпул“ и „Челси“); мач от Шампионската лига (декември 2020 – от груповата фаза между „Ювентус“ и „Динамо“, Киев); световна квалификация (март 2021 – между Нидерландия и Латвия); и финал за Купата на Франция (май 2022 – между „Ница“ и „Нант“).

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре