Сега четете
Сергей Станишев: Свалянето на Корнелия Нинова няма да ни реши въпросите

Сергей Станишев: Свалянето на Корнелия Нинова няма да ни реши въпросите

Сергей Станишев:Нещата в левицата трябва да се решават поетапно. Първото предизвикателство е пред БСП след поредицата лоши резултати. Обяснението с машинното гласуване е крайно незадоволително. В момента имам притеснение, че смесването на темите за левицата и БСП може да се използва от настоящото ръководство. За мен най-важният въпрос е какво БСП може да предложи на хората. Всичко останало е вторичен въпрос. Свалянето на Корнелия Нинова няма да ни реши въпросите.
Заяви той пред bTV

„Няма съвършена методика на гласуването, но най-важното е системността. Видяхме пороците на хартиеното гласуване. Сега три пъти гласувахме с машини. Ако има съмнение, нека се сложи повече контрол. Опасявам се, че ще се върне смесеното гласуване и реално всяка партия ще може да оспорва изборните резултати“, обясни Станишев.

Войната в Украйна

С резолюция на Европейския парламент Русия беше определена като „държава, спонсор на тероризма“ и „държава, която използва терористични средства“. Текстовете бяха подкрепени с 494 гласа, 58 депутати гласуваха – против. Сред тях и петима български представители от БСП – Иво Христов, Цветелина Пенкова, Петър Витанов, Елена Йончева и Сергей Станишев.

„Всяка война е ужасна. И двете страни използват средства, които са далеч от класическата война. Инцидентът с ракетата, която падна в Полша, ни държеше на крачка от разширяване на конфликта. Трябва да се търсят методи за преговори“, смята Сергей Станишев.

Според него резолюцията, обявяваща Русия за „държава, спонсор на тероризма“, отдалечава мирното решение.

„Русия нападна Украйна и затова ЕС и България подкрепят Украйна, но това не решава конфликта. Той може да се проточи с години, а при ескалация да повлече и други държави. Да не говорим за икономическите последици. Всяко военно престъпление трябва да бъде разследвано“, подчерта той.

Вижте и

Станишев коментира и темата „Шенген“, като според него България се превръща в заложник на вътрешнополитическите борби в някои държави.

„Членството в Шенген и еврозоната ще е финал на евроинтеграцията, а ако това не се случи е възможно страната ни да бъде изтласкана в периферията“, смята Станишев.

Източник ДНЕС.БГ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре