Сега четете
Израел нанесе удари срещу „Хамас“

Израел нанесе удари срещу „Хамас“

Израелската армия публикува видео, което показва въздушни удари срещу цели на „Хамас“ в Ивицата Газа.

Военните описват целите като „инфраструктура на „Хамас“ и тунелни шахти“, съобщава агенция Ройтерс, като пояснява, че успява да провери достоверността на мястото и датата, на която е заснето видеото.

Израел твърди, че ударите са насочени срещу бойците на групировката, които използват цивилни сгради, включително жилищни блокове и болници, за да се укриват. „Хамас“ от своя страна отрича това.

На този фон продължават опитите на американската армия да предоставят хуманитарна помощ на бедстващото цивилно население в палестинския анклав. Военните съобщиха, че САЩ са извършили 18 хуманитарни мисии от въздуха от 2 март насам.

Вижте и

Припомняме, че войната избухна на 7 октомври 2023 г., след като бойци на „Хамас“ нападнаха Израел и убиха 1200 души, взимайки 253 заложници.

Властите в Тел Авив се заканиха, че ще отмъстят за това грубо нахлуване, като започнаха поредица от въздушни и наземни нападение в Газа. По данни на палестинските власти досега са убити повече от 32 000 души, като повече от тях са жени и деца.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре