Сега четете
Бойко Борисов на въпрос ще се кандидатира ли за премиер: Няма по-опитен и по-можещ от мен, но няма да си го причиня

Бойко Борисов на въпрос ще се кандидатира ли за премиер: Няма по-опитен и по-можещ от мен, но няма да си го причиня

„Няма нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън, защото миграционната криза щях да я спра веднага“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, попитан ще се кандидатира ли за премиер, по време на посещение в Пловдив.

„Няма да го причиня това нито на себе си, нито на семейството си, нито на партията“, категоричен бе обаче лидерът на ГЕРБ.

„Защото вие виждате в една демократична държава, излиза министър-председателят и казва „Аз арестувам моя опонент“ и за вас това е нищо, за вас това не е скандал и вие същите говорите за правова държава, не ви ли е срам, не ви ли е срам. Той се хвали, че ме е арестувал пред децата и семейството, пред бременно дете“, повиши глас Борисов, след което се извини за тона.

Бойко Борисов заяви, че е възможно ГЕРБ да подкрепи и втория и третия мандат за съставяне на правителство, ако първият е неуспешен. „Ние можем да подкрепим всичко в името на хората. Аз няма как да обясня след това защо виновниците за тази криза ги подкрепям отново да направят същите бели“, допълни Борисов.

„С риск да кажете, че има някакво затопляне между мен и президента Радев, а такова няма, той постъпва много мъдро“, категоричен е Борисов заради забавянето на  връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

Вижте и

„България се люшка, тъй като премиерът е най-овластения. Сега пък президентът е свръх овластен чрез процедурата служебно правителство“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Той определи като „огромен напредък“ срещите на политическите партии, които се случват последните дни.  Борисов отново посочи, че може да има правителство с кратък мандат през зимата, след което „се отива на избори“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре