Сега четете
ПП и ДБ се обединяват за местните избори, а за София – и със „Спаси София“

ПП и ДБ се обединяват за местните избори, а за София – и със „Спаси София“

„Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ), които се явиха отделно на парламентарния вот на 2 октомври, обмислят общо явяване на местните избори догодина.

Клуб Z съобщава, че по неофициални данни се обсъжда единна подкрепа за кандидат-кметове не само в големите градове на страната, в т.ч. София, но и в по-малките, като остава отворена опцията за отделни общински листи.

За общо явяване на най-важните избори – местните – се говори отдавна, като то бе съобщено и вчера от съпредседателя на ДБ Христо Иванов. По време на срещата между двете формации на тема бюджет Иванов призова ПП за обединение с цел да се даде „тласък на страната към реформаторската орбита“. Пред БНТ той съобщи, че за столицата ще се коалират със „Спаси София“.

Общинският съветник Борис Бонев от „Спаси София“ (СС), отдавна заяви, че пак ще се бори за кметския пост. Бонев бе кандидат през 2019 г., като се изправи тогава срещу дългогодишния титуляр от ГЕРБ – Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и Борислав Игнатов (ДБ). Преди ден той обяви и че „Спаси София“ става партия и призова ПП и ДБ за обединение.

Вижте и

По повод общата кандидатура Христо Иванов от ДБ каза „Всички формати са възможни, ние говорим за голямата стратегическа цел. И това, разбира се, включва и „Спаси София“. Мисля, че е много важно на този етап всички ясно да кажем – нямаме за цел да наложим себе си със свой кандидат. Имаме за цел да имаме един кандидат и той да бъде договорен. В името на това всеки един от нас трябва да е готов на определени отстъпки. Това важи за нас, това важи и за „Продължаваме промяната“, това важи и за „Спаси София“. Защото приоритетът трябва да бъде единна кандидатура. Чия, това е въпрос на разговор.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре