Сега четете
В Шуменско се провежда специализирана полицейска операция

В Шуменско се провежда специализирана полицейска операция

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие се провежда в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Акцията започна в ранните сутрешни часове и се провежда от служители на ОД на МВР – Шумен и районните управления в областта. Обект на проверките са различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата, уточняват от пресцентъра на полицията в областния град.

В резултат на засиления контрол и поредиците от специализирани полицейски операции се отчита намаление на престъпността през 2022 г. в Шуменска област в сравнение с предходната година, съобщиха от МВР.

Вижте и

През миналата година са регистрирани 1796 престъпления, от които са разкрити 1092, или близо 61 %. През 2021 г. регистрираните престъпления са били със 110 повече, разкрити са около 52 % от тях, каза пред журналисти директорът на ОД на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов при провеждането на специализирана полицейска операция в областта в края на януари.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре