Сега четете
Десетки пътни полицаи се разследват по случая „Семерджиев“

Десетки пътни полицаи се разследват по случая „Семерджиев“

По случая „Семерджиев“ тече разследване срещу поне 30 пътни полицаи в София, съобщи Би Ти Ви.

През юли Георги Семерджиев предизвика тежка катастрофа на бул. „Черни връх“ в центъра на столицата, при която загинаха две млади момичета. Дисциплинарните производства срещу служителите на пътна полиция се водят от разследващите в СДВР.

По информация на телевизията става дума за 19 младши автоконтрольори, двама полицейски инспектори, седем старши инспектори и двама началници на сектори. Всички те са спирали на пътя Семерджиев за проверка, преди да стане трагедията.

Според bTV има данни за част от катаджиите, че са си затваряли очите за конкретни нарушения, извършени от бившия футболист. Те са му съставяли актове или фишове за по-маловажни нарушения от тези, които той действително е извършил.

„По случая „Семерджиев“ са установени доста служители от отдел „Пътна полиция“, като в момента текат дисциплинарни производства и всеки, който има някакъв принос, ще получи съответното наказание за извършените от него действия или съответно бездействия. Цялата преписка се намира при компетентния дисциплинарно наказващ орган, какъвто е директорът на СДВР. Там се извършват проверките и производствата и оттам ще бъдат наложени съответните дисциплинарни наказания“, цитиран е началникът на столичния КАТ комисар Радослав Начев.

Вижте и

Той посочи, че до момента няма наказан служител от „Пътна полиция“. И добави, че заради случая „Семерджиев“ контролът за превишена скорост на бул. „Черни връх“ в момента е денонощен.

„До миналата седмица сме заснели 8031 нарушения на скоростните режими. Най-високата скорост е 136 километра в час“, разкри Начев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре