Сега четете
Пиян шофьор причини катастрофа пострада майка с дете

Пиян шофьор причини катастрофа пострада майка с дете

Жена и едногодишната й дъщеря пострадаха при катастрофата между шуменските села Дибич и Радко Димитриево, причинена от употребил алкохол водач, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Снощи движението по пътя Шумен – Карнобат, между двете шуменски села, се отклоняваше заради катастрофата и беше затруднено.

Сигнал за пътното произшествие е подаден малко преди 17:00 часа вчера. Установено е, че 78-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес А 140“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в лек автомобил „Форд Фюжън“ с шуменска регистрация.

След катастрофата, в болница в областния град са откарани и настанени за лечение 29-годишната жена, която управлявала „Форд“-а и дъщеря й, на година и половина. Момиченцето е с фрактури на ребро и на орбита на дясно око, а жената – с комоцио.

При отработване не произшествието става ясно, че водачът на „Мерцедес“-а е управлявал след употреба на алкохол. Отчетени са 0,6 промила в издишания въздух.

Вижте и

За извършено престъпление по чл. 343 от НК е образувано досъдебно производство.

От началото на годината до 28 октомври в област Шумен са регистрирани 99 тежки пътно-транспортни произшествия, сочи статистиката на областната дирекция на МВР. Загинали са 8, ранени са 112 участници в пътното движение. Най—много са произшествията с блъскане на пешеходец- 24, в които е загинал един и са ранени 23 пешеходци. При страничен сблъсък с мпс са регистрирани 13 тежки катастрофи, с двама загинали и 19 ранени, а при удар между автомобили под ъгъл инцидентите са 10, в които са загинали двама и са ранени 9 участници в пътното движение. 44 от катастрофите са възникнали на пътен уличен участък, 23 на кръстовища, три на кръгови кръстовища.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре