Сега четете
Георги Семерджиев остава в ареста

Георги Семерджиев остава в ареста

Софийският апелативен съд окончателно отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата в София, при която загинаха две млади жени. Според съда, ако е на свобода, има опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление.

Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение поради влошено здравословно състояние, но съдът я отхвърли, като отбеляза, че са налице всички законови основания за продължаване на ареста му.

И днес, като пред първата инстанция, Семерджиев не се яви в съдебната зала.

Мъжът, който е обвиняем за пет престъпления, се намира в ареста повече от три месеца.

Георги Семерджиев е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента. Той е минал и на червено. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването. По случая са разпитани близо 70 човека. Инцидентът стана на 5 юли на бул. “Черни връх” в столицата.

Според магистратите от апелативния съд престоят на Семерджиев в ареста не е прекомерно дълъг. Събрани са достатъчно доказателства – разпити на свидетели и експертизи, които подкрепят тезата на прокуратурата, че именно той е извършител на тежкото престъпление.

Вижте и

Пак според съда има достатъчно доказателства не само за тежката катастрофа, а и за държането на наркотици и ползването на фалшиви номера за автомобил.

Магистратите са на мнение, че ако Семерджиев е на свобода, може да извърши и друго престъпление, както и може да се укрие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре