Сега четете
Костадин Костадинов: „Възраждане“ е готова да вземе третия мандат

Костадин Костадинов: „Възраждане“ е готова да вземе третия мандат

Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на „Възраждане“, заяви председателят на партията Костадин Костадинов.

Той посочи, че са готови със свой състав на кабинет. „Възраждане“ е готова да вземе третия мандат, ако президентът реши такова нещо, допълни Костадинов. Най-вероятно отиваме на нови избори, коментира той.

От „Възраждане“ напуснаха прескохференцията, обявена за 10:00 часа в пресклуба на БТА, заради присъствието на представителите на медии, според тях финансирани от чужбина. В началото на пресконференцията Костадинов призова представители на медии, финансирани отвън, да напуснат залата, иначе пресконференция няма да има. След като никой не излезе, от „Възраждане“ напуснаха на свой ред залата. Няма как да направим компромис с принципите си, обясни Костадинов.

Относно съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ, на излизане от сградата Костадинов каза, че сега , доколкото разбира, ще започнат някакви преговори да се водят. „Останах изключително изумен от състава на преговорния екип, който е определен. Честно казано доста ме развесели“, коментира той.

Председателят на „Възраждане“ обяви, че на свой ред ще излъчат преговорен екип за разговори с останалите политически сили в парламента по друга тема – влизането на България в еврозоната. Наясно сме с това, че в парламента, като изключим „Възраждане“, всички останали са за унищожаването на българския лев и за приключването на българската финансова независимост, посочи той. Затова от „Възраждане“ смятат, че трябва да има референдум по темата и ще търсят подкрепата останалите политически сили за свикването на такъв. Ако не я получат, ще събират подписи.

Попитан дали ще носи отговорност за провала на сформирането на правителство, Костадинов каза, че „това правителство в момента се сформира в американското посолство“. По думите му разговорите там не спират.

Вижте и

Най-важното е България да продължи да живее в мир, защото правителството, което в момента се създава – т.нар. евроатлантическо правителство, има една основна цел и тя е да вкара България във войната, коментира Костадин Костадинов. България няма нужда от евроатлантическо правителство, България има огромна нужда от българско правителство, каквото няма от десетилетия наред, смята той.

Костадинов каза, че ако третият мандат отиде при тях, ще предложат политиките, които и досега са предлагали – на първо място защита на българската финансова независимост, за да не се допусне унищожаването на българския лев,  антиинфлационни мерки, каквито са предложили още декември миналата година, после януари и февруари и не са били приети. Имаме готова демографска програма, която ще предложим, посочи още той във връзка с последните данни на официалната статистика за населението в страната.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре