В морето в Созопол е открито тялото на издирван от вчера млад мъж. Това съобщи говорителя на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Сигнал за изчезването му е подаден вчера следобед. Осемнайсетгодишният мъж е влязъл в морето със свой роднина, който също се издирва.

Рандева информира, че четири патрула от Полицейско управление-Созопол обхождат крайбрежието в района от къмпинг „Смокиня“ до местността „Буджака“, като оказват съдействие на водолази от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на доброволци.

Действията по издирването на втория мъж по вода са затруднени, поради силно вълнение. Тази сутрин в морето в Созопол е имало и лодки със служители на „Гранична полиция“, заради лошото време обаче те са се оттеглели към брега, обясни Рандева.

Към момента акцията по издирването на втория мъж осъществяват водолази. Крайбрежието обхождат полицаи. На мястото има и много доброволци, които са организирани да помагат, от подалата сигнала за изчезването на мъжете Надя Чебан. По думите й двамата влезли в морето в района къмпинг „Смокиня“. Мъжът, който се издирва е неин съпруг.