Сега четете
Илияна Йотова: Мечтата ми е да видя стабилна България

Илияна Йотова: Мечтата ми е да видя стабилна България

Мечтата ми е да видя стабилна България, силна България, с едно сериозно мнозинство в Народното събрание с хора, които вече и сега в главите си и по време на предизборната кампания имат решенията за това как България да излезе от кризата, в чието подножие все още сме. Това каза на археологическия комплекс Перперикон вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя изкачи скалния град на траките, а поканата за посещението ѝ бе от Регионален исторически музей – Кърджали и археологическия екип на проф. Николай Овчаров.

Йотова обясни, че предизборната кампания ще бъде важна в няколко посоки. „Първо много се надявам, че ще бъде изоставен тонът и начинът, по който се водеше политическата дискусия, ако това въобще беше политическа дискусия в последните няколко парламента. Ще очакваме, като граждани, от политическите партии не да разказват визии, не да разказват тежки проекти, а конкретните им прагматични решения какво трябва да се прави до декември месец, какво трябва да се прави през пролетта на следващата година в няколко насоки“, каза Илияна Йотова. На първо място тя открои гарантиране на енергийните доставки, които да спасят българския бизнес и българските граждани.

На второто, но не по значение – овладяване на цените и ако не напред, то поне да запазим стандарта си на живот, какъвто го имаме през последните няколко години. „И на следващо място, пред служебния кабинет има и още тежки задачи за решаване: децата да тръгнат нормално на 15 септември на училище и да се подготвим евентуално и за нова вълна от COVID-19, дано това да не става, за да не блокираме държавата, защото и без това сме с достатъчно тежка ситуация.“, каза още вицепрезидентът Йотова. Тя подчерта необходимостта сега да се положат всички усилия, национални и местни, за да се спасят хората – да не се допуснат човешки жертви и да се спаси имуществото на хората, най-вече в пострадалите две села в Карловската община. На второ място тя открои недостатъчно добрата инфраструктура, която да предпазва от наводнения. „Не се чистят реки и язовири и този път трябва да се стигне с истината докрай кой е отговорен и да има наказани, защото този разговор го водим всеки път и всеки път се сблъскваме с едно и също нещо“, коментира Йотова. Тя добави, че трябва да бъде направена много бързо оценка на щетите.

Вижте и

От върха на Перперикон Илияна Йотова призова министъра на културата да направи пълно разследване защо не са дадени парите за археологически разкопки.

Илияна Йотова се качва на Перперикон за втори път. Тя бе посрещната от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, директора на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова, ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре