Сега четете
проф. Радка Аргирова: Маските няма да са задължителни в градския транспорт от четвъртък

проф. Радка Аргирова: Маските няма да са задължителни в градския транспорт от четвъртък

Маските няма да са задължителни в градския транспорт от четвъртък. Това каза на брифинг пред сградата на Министерството на здравеопазването проф. Радка Аргирова, член на експертната група, която заседава ежеседмично във връзка с актуалната епидемична ситуация и противоепидемичните мерки.

Вече можем да кажем, че ние управляваме епидемията от COVID-19, каза проф. Аргирова.

Тя съобщи, че в цялата страна се наблюдава видимо намаляване на броя на новозаразните, които са около 1000 дневно. „В интензивните отделения те са под 50. Държи се тази цифра, което е чудесно“, отбеляза проф. Аргирова.

Тя допълни, че заповедта за отпадане на задължителното носене на маски в градския транспорт ще бъде изготвена в сряда и ще влезе в сила от четвъртък тази седмица. Тя ще важи на територията на цялата страна.

Вижте и

„Остават задължителните маски за здравните заведения, аптеки и резидентните домове, където живеят възрастни хора“, обясни проф. Аргирова. Тя увери, че данните за страната се следят ежедневно, за да могат здравните власти да подготвят своите реакции, както и че COVID-19 постепенно ще се приравнява към другите респираторни заболявания.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре