Сега четете
Корнелия Нинова: Радев вероятно има мъжки комплекс към жената, която го направи президент

Корнелия Нинова: Радев вероятно има мъжки комплекс към жената, която го направи президент

Поредна порция остри критики към президента Румен Радев и новото му служебно правителство изсипа водачът на БСП Корнелия Нинова. Изходната точка беше назначението на Никола Стоянов начело на икономическото министерство – позиция, която досега заемаше самата Нинова. Тя уволни Стоянов преди няколко месеца, докато той беше шеф на борда на военното предприятие „ВМЗ-Сопот“, с мотива, че е отговорен за влошеното финансово състояние на завода.

Нинова разказа по bTV, че тогава е установила частни интереси, насочени към източването на държавни дружестви. Тя описа схема, в която замеси Стоянов, бившия шеф на държавната оръжейна фирма „Кинтекс“ Александър Михайлов и ексминистъра на икономиката в предния кабинет на Радев Даниела Везиева, която в кабинета „Петков“ е била съветник. Разкритията си навремето Нинова описала в писмо до премиера Кирил Петков, в което предложила да уволни и тримата, и той я подкрепил.

Според соцлидера назначаването на Стоянов на нейно място, освен „лично наказание и унижение“, представлява опит да се „възстанови моделът ГЕРБ-ДПС“. Тя предрече, че това ще доведе до източването и съсипването на държавните предприятия.

Водачът на БСП повтори обвинението си към президента, че принадлежи към групата, която е свалила кабинета „Петков“. Тя предположи, че действията на Радев са продиктувани от желанието му за власт, както и да разбие политическите партии, и реда в държавата. „Той създава нови партии, употребява ги и ги захвърля“, смята Нинова. Като пример, даде отношението на държавния глава към „Продължаваме промяната“. Сега, според нея, Радев се е обединил с ГЕРБ и ДПС, за да свали кабинета „Петков“. „Това е разрушително“, заяви соцлидерът.

За конфликта помежду им Нинова сериозно предположи, че президентът „има мъжки комплекс към жената, която го направи президент“ – като имаше предвид себе си, тъй като навремето тя го издигна за кандидат за държавен глава.

Вижте и

Нинова категорично отказа да коментира парливия въпрос за газовите доставки. Тя заяви, че не е разговаряла в подробности по темата с колегата си енергиен министър Александър Николов, и не може да дава обяснения за неговите действия. И повтори, че нейната партия е настоявала да се подновят разговорите с руския енергиен гигант „Газпром“ – позиция, която поддържа и сега.

Източник СЕГА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре