Сега четете
Очертавасе спиране на строителството на АМ „Хемус“

Очертавасе спиране на строителството на АМ „Хемус“

Трябва да избираме между двете злини – фирмите спират да работят и лошо за държавата или продължават да работят, но ние не им плащаме. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов по време на обсъжданията по темата за договорите за текущ ремонт и поддръжка в ресорната парламентарна комисия,

Идеята за изслушването дойде след публична информация, свързана с доклада на междуведомствената комисия, който ние очакваме в регионалната комисия, както е по решението на НС, каза председателят на парламентарната регионална комисия Настимир Ананиев.

Караджов изрази безпокойство от това, че няма средства по автомагистрала „Хемус“ и се очертава спиране на работа, а освен това вече има задължения от 120 млн. лева с тенденция до края на година да стигнат почти до милиард лева. Той е обезпокоен и за пътя Видин – Ботевград.

Опасявам се, че вече сме влезли в кризисна ситуация, заяви министърът.

Вижте и

Трудно е да се каже какво ще се случи с довършването на 287 обекта, също по решението на НС, за които по възлагателни цени дейностите са за около 1,2 млрд. лева. Ако фирмите продължат да работят, ще питат къде са тези пари в бюджета и как ще ни плащате, а ако не работят също е лошо, коментира министърът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре