Сега четете
Рекорден приход от 61 000 лв. само за месец отчита великотърновският театър

Рекорден приход от 61 000 лв. само за месец отчита великотърновският театър

Рекорден приход от 61 000 лв. за месец април отчита Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Средствата са от продажба на билети, като през месеца артистите са изиграли общо 18 представления, които са били аплодирани от около 4000 зрители. Шест от спектаклите са представени на великотърновска сцена, а останалите 12 – в турне в общо 11 български града.

Никога досега не сме реализирали такъв приход, което показва, че публиката се завръща в театралните салони с нов интерес и с ново усещане за стойността на изкуството, коментира директорът на МДТ Васил Вълчев. За сравнение, през април 2021 г. театърът е представил 16 спектакъла, изиграни пред 750 зрители, а приходите от тях възлизат на 16 600 лв. За първите четири месеца на 2022 г. артистите са реализирали общ приход от спектаклова дейност в размер на 85 000 лв. Полагаме усилия да върнем и дори да надхвърлим приходите от продажба на билети от преди периода на пандемията, допълва директорът.

Изключително успешен се оказва концертът „Отражения“ с участието на Орлин Горанов, който беше представен за първи път пред публика през март и бе посветен на празника на Велико Търново. През април театърът представи музикалния спектакъл в шест български града – Добрич, Варна, Русе, Плевен, Берковица и Враца, където е аплодиран от 2115 души. Приходите от концертите в турне са 41 000 лв., като най-многобройна е била публиката в Русе – 450 души. С първия празничен концерт в старата столица през март зрителите на „Отражения“ стават 2500, а общият приход възлиза на 50 000 лв. Заради големия интерес на публиката във Велико Търново концертът ще бъде представен отново на 23 май от 19,30 часа в голяма зала на МДТ.

Още шест спектакъла са играли великотърновските артисти през април. Пет са представленията на премиерния детски мюзикъл „Мечо Пух“ на Александър Йосифов, като три от тях са във Велико Търново, а останалите две – в Габрово. С мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!“ екипът на МДТ гостува в Казанлък, Севлиево и Горна Оряховица, а мюзикъла „Службогонци“ представи във Враца.

„На изток от рая“ по едноименния роман на Джон Стайнбек, «Не сме от тях» и „Хъшове” по мотиви от повестта „Немили-недраги” на Иван Вазов са трите играни заглавия на драмата през април. Най-много зрители – 523 души, са аплодирали представлението на „Не сме от тях“ на 18 април. Спектакълът, създаден по емблематичните Чудомирови разкази «Без късмет» и «Не съм от тях», се радва на изключителен успех.

Вижте и

През април великотърновският театър обогати културния афиш в града с редица изяви на гостуващи артисти. Сред тях са концертът „Светът на киното в музика” с участието на Хилда Казасян, спектакълът „Сирано дьо Бержерак“ на Театър „Българска армия“, концертът  “40 години на сцена” на Веселин Маринов и танцовият хип-хоп спектакъл „Елементи“.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре