Сега четете
Големи далавери в Кат ощетили държавата с хиляди левове

Големи далавери в Кат ощетили държавата с хиляди левове

Далавери на служители на Пътна полиция и КАТ са ощетили държавата със стотици хиляди лева, признаха от полицията. Порочните практики са свързани с пререгистриране на товарни камиони в специални автомобили, за да се спестят такси, анулиране на глоби и фиктивно плащане на фишове.

Включително, преди време, домакинът на КАТ сам издал 60 фалшиви шофьорски книжки. Началникът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев е категоричен. че тези практики ще бъдат прекратени, а виновните служители – отстранени. Той потвърди за атака срещу дома си, която, според него, е дошла заради работата му срещу нарушителите.

Служители на центъра за обработка на нарушенията към Пътна полиция използвали профилите си в системата, за да прехвърлят в папка „платени“ снимки, за които се дължи плащане. Проверката е от края на миналата година, заяви началникът на Пътна полиция Калоян Драганов.

Друга схема била да се спестява отнемането на книжките на шофьори, карали с повече от 50 км над ограничението в населени места. В столичната Пътна полиция също са открити нарушения, добави заместник началникът на дирекцията Радослав Начев. Една от порочните практики е пререгистрацията товарни камиони в специални автомобили, за да се пестят такси.Определени служители на Пътна полиция са уреждали и пререгистрирането на автомобили „тотал щета“, които по закон не подлежат на такова. Коли, произведени за страни извън Европа, получавали фалшиви талони за движение на Стария континент. Началникът на столичната Пътна полиция Тенчо Тенев обясни, че служители на КАТ извършвали подобни действия срещу пари.

Вижте и

Тенев даде и друг пример за далаверите в КАТ.

Домакинът идвал на работа още в 5ч., отварял компютъра и издавал книжките, за което получавал от 3000лв до 3000 евро.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре