Сега четете
Руската армия приближава Киев

Руската армия приближава Киев

Руските войски продължават да напредват към украинската столица Киев, съобщи украинската армия, цитирана от ДПА.

Основните усилия на окупаторите са концентрирани върху обкръжаването на Киев“, допълни в сутрешен доклад украинската армия.

Засега не се дават повече подробности за боевете в самия град. Градските власти на няколко пъти пускаха сирени за въздушно нападение от полунощ насам, а на гражданите бе разпоредено да се укрият в бомбоубежищата.

Според украинските власти руските сили са се изтеглили от стратегическото летище „Гостомел“ северозападно от Киев. Южното украинско пристанище Мариупол сега е напълно обкръжено, казаха украинските власти и добавиха, че руските войски имат „значително технологично предимство“. Тази информация не може да бъде потвърдена от независими източници.

Кметът на Киев Виталий Кличко отбеляза, че Киев продължава да се подготвя за отбрана. По улиците има все повече пунктове, ограничителни блокове и противотанкови таралежи.

Вижте и

„Градските болници са снабдени с всичко необходимо. Те работят. Лекарите са на бойно дежурство. Работят и столичните родилни домове, а през последните 8 дни в Киев са родени 390 бебета: 199 момчета и 191 момичета“, заяви Кличко.

В същото време, добави кметът, в Киевския зоопарк се роди лемур, който получи името Байрактар. Освен това Кличко припомни работата на столичния хуманитарен щаб.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре