Сега четете
Започват масови проверки на цените на горивата

Започват масови проверки на цените на горивата

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова възложи на Комисия за защита на потребителите (КЗП) проверки на бензиностанциите в цялата страна във връзка с изкуствено създадената паника и недопускане на спекулативно повишаване цените на горивата.

Дирекция „Регулиране на икономическата дейност“ към Министерството на икономиката и индустрията започна проверки на лица и фирми, осъществяващи търговия на едро на нефт и продукти с нефтен произход, които са в Регистъра на икономическото министерство за евентуални закононарушения на регистрационния режим.

„Няма да позволим никой да трупа свръхпечалба на гърба на хората. Започнахме проверки чрез КЗП и ресорната дирекция в Министерството на икономиката. Ще използваме всички законови механизми, за да защитим потребителите“, заяви министър Нинова.

По-рано премиерът Кирил Петков и министри от кабинета се срещната с представители на Българската петролна и газова асоциация.

Вижте и

В България има налични големи количества гориво, цялата система е обезпечена, вносът е редовен и няма основание за притеснение от страна на българските граждани, заяви министър-председателят.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре