Сега четете
Ден осми от войната в Украйна ожесточени сражения и бомбардировки

Ден осми от войната в Украйна ожесточени сражения и бомбардировки

Ожесточени сражения и бомбардировки и тази нощ в Украйна. Руската инвазия продължава на север, изток и юг. Съобщава се за десетки цивилни жертви в много украински градове. Международният наказателен съд започва разследване срещу Русия за предполагаеми военни престъпления.

Нощта в Киев премина тежко – серия от експлозии за пореден път огласиха града. Не се съобщава какви точно да били мишените на днешните удари, но според украинските медии, има цивилни жертви.

Пореден ден в Киев е в сила комендантски час. Според разузнаването на Съединените щати, дългият над 60 км руски военен конвой, който наближаваше града, е спрял да напредва. Вероятно заради недостиг на гориво и провизии.

За жителите на украинската столица, това е поредна нощ, прекарана в бомбоубежище. Лилия се укрива заедно с децата си. Разказва как само за седмица, военните действия са променили мирогледа им.

На втория ден децата се събудиха и си направиха пистолети от конструктор. Казаха, че ще убиват враговете си. Дъщеря ни вече не помни какво е да танцуваш. Говорят само за война. Това не е нормално, това не бива да се случва. Хора умират, градовете са в пламъци и разруха…, казва Лилия, жителка на Киев.

Херсон

Ситуацията на юг – кметът на Херсон официално потвърди, че градът е преминал под руско командване. Това е кличова точка на брега на морето, която се очаква да бъде използвана за бъдещо дислоциране на войските.

Мариупол

В Мариупол обстрелът продължи часове. Предполага се, че жертвите са стотици.

Вижте и

Харков

И тази нощ Харков – вторият по големина град, не беше подминат от руската офанзива. Въпреки че от събота градът е подложен на масиран обстрел, украинските сили засега успяват да дадат силен отпор.

Президентът Володимир Зеленски призова украинците да не се предават.

Ние сме народ, който само за седмица успя да провали плановете на врага. Планове, изготвяни с години. Лукави, изпълнени с омраза към нашата страна и нашия народ. Въпреки, че те са десетки пъти повече от нас, вече започват да губят смелост. Все повече окупатори се връщат обратно в Русия. Искрено се възхищавам на смелите граждани на Украйна, които не позволяват на техните танкове да преминават. На хората, които блокират пътищата и се изправят очи в очи с врага. Това е опасно, но много смело.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре