В Благоевград въвеждат вечерен час ,заради пандемията

Нови по-строги противоепидемични мерки се въвеждат в Област Благоевград.

С решение на Областния кризисен щаб от понеделник, 31.01.2022 г. до 13.02.2022 г. включително се преустановява провеждането и организирането на екскурзии и туристически пътувания в страната.

Спират се присъствените групови занятия за деца в школи, образователни центрове организирани от юридически и физически лица.

Спортните състезания ще се провеждат без публика.

До 13.02 е валиден и вече въведеният вечерен час за лицата под 18-годишна възраст. След 20.00 часа малолетните и непълнолетни лица не могат да посещават обществени места без пълнолетен придружител.

Преустановява се и провеждането на събори, фестивали и други подобни инициативи на територията на областта.

Вижте и

Относно заведенията за хранене, ресторантите и нощните клубове се въвежда изискване те да работят на 50% от капацитета си. Остава валидно и изискването за зелен сертификат при посещението на всички обекти посочени в чл. 124 от Закона за туризма.

Противоепидемичните мерки се въвеждат с оглед високата заболеваемост и изчерпващият се капацитет на болничните легла в областта. Също така областта е в третия етап по брой заети интензивни легла, което обосновава въвеждането на по-строгите ограничения.

Местата за лечение на болните в областта са най-малко в болниците в Гоце Делчев и Разлог, като пациентите, за които няма легла се пренасочват към болницата в Благоевград.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре