“Невероятно е, че лице като Тошко Йорданов, автор на чалга текстове, идеолог на чалга предаване, водещ в чалга телевизия, застава начело на почтеното братство в сферата на културата и медиите в 47-ото НС. Подписах се и аз под тази подписка, която ми изпратиха за неговото отстраняване от там. Искам да кажа, преди да ме питате каквото и да било, че аз не съм “за” или “против” хората, които почват тази подписка, а против личността на човек, който е работил в предаване, което опошли българската културна общност и създаде чалгата.”

 

Това сподели пред “България Днес” емблемата на протестите в началото на демокрацията – Васко Кръпката. Той и стотици хора настояват народните представители да прегласуват решението си и да изберат нов председател на парламентарната комисия по култура, тъй като все пак от този човек “много неща ще зависят в сектора” по думите на протестиращите.

 

“Не познавам лично Тошко Йорданов, но като сценарист той и хората с него институционализираха чалгата. Това е подигравка! Тези индивиди имаха пагубно влияние в опростачването на нацията ни. По същото време на промените злите сили спретнаха и мутрите, които впрегнаха всичките си сили, за да наложат чалгата с бухалките. Как да си затворя очите за това”, пита с днешна дата Васко.