БДЖ под прокурорска обсада

Екип от прокурори и следователи са влезли в Централното управление на БДЖ в София. По неофициална информация се проверяват злоупотреби на ръководни длъжностни лица, а действията са след сигнал, подаден от служебния министър на транспорта Христо Алексиев, съобщи БНТ. Става въпрос за фиктивни ремонти на локомотиви и вагони на железниците.

Проверяват се злоупотреби на ръководни длъжности лица. Според запознати източници, действията са по сигнал на служебния транспортен министър Христо Алексиев за проведена обществена поръчка на „БДЖ – Пътнически превози“ за ремонт на дизелови и електрически мотриси, купени през 2005 г., чиято гаранция е изтекла. Договорът е с прогнозна стойност 137 млн. лева и е сключен за 5 години през 2019 г. В доклада има констатации за нередности както в подготовката на поръчката, така и в сключването на договора и изпълнението му.

 

От прокуратурата се съмняват дали ремонтите са изпълнени или са фиктивни. Има и данни, че в договорите са залегнали ремонти на конкретни мотриси, а дейности са извършвани на съвсем други влакове.

Вижте и

 

Припомняме ви също, че настоящият министър на транспорта Николай Събев разпореди освобождаване от длъжност на Любен Нанов, управител на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД заради лошите финансови показатели на дружеството.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре