Сега четете
В Благоевград започват да се организират благотворителни инициативи, с които да бъдат подпомогнати от пожара семейства

В Благоевград започват да се организират благотворителни инициативи, с които да бъдат подпомогнати от пожара семейства

В града започват да се организират и благотворителни инициативи, с които да бъдат подпомогнати потърпевшите от пожара семейства.Започва процедура за конструктивно обследване на блока в благоевградския квартал „Струмско“, засегнат от пожара на 10 декември, при който загинаха двама мъже и една жена, съобщават от пресцентъра на община Благоевград.

На среща между кмета на Благоевград Илко Стоянов и собственици и обитатели на апартаменти в блока са обсъдени належащите действия за връщането на хората в домовете им, както и от какво имат нужда. Присъствали са и директори на дирекции в общината, ангажирани с казуса, началникът на отдела „Социална закрила“ към дирекцията „Социално подпомагане“, председателят на БЧК-Благоевград Йорданка Стойчева, представител на фирмата домоуправител на входа.

„Общината поема ангажимент за охраната на имуществото на хората“, заявил кметът Стоянов.

Предстои да бъде уточнен броят на семействата, които се нуждаят от временен подслон, а от общината имат готовност да съдействат те да бъдат настанени в социални услуги или в жилища, с които разполага администрацията.

Вижте и

Еднократна финансова помощ на засегнатите ще бъде отпусната от дирекцията „Социално подпомагане“, а в момента се търси подходящ вариант за набиране на средства в тяхна помощ. В следващите дни предстои повторна среща между кмета на община Благоевград и пострадалите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре