Премиерните представления ще се играят на 15 и 16 октомври на Камерна сцена в Народен театър “Иван Вазов”.

Преводът е на Светлана Панчева, постановката и сценичната версия са на Юрий Дачев, сценографията и костюмите са дело на Радина Близнакова, музиката е написал Асен Аврамов.

В представлението участват актьорите: ЕМАНУЕЛА ШКОДРЕВА, ВЕЛИСЛАВ ПАВЛОВ, ХРИСТО ЧЕШМЕДЖИЕВ, ВЯРА ТАБАКОВА, ВИКТОРИЯ КОЛЕВА, ХРИСТО ТЕРЗИЕВ, ЕВА ДАНАИЛОВА И НЕНЧО КОСТОВ.

“Пиано в тревата” е елегантна и хаплива комедия на един от най-скандалните и обичани автори на френската литература на миналия век.Едно лято, избрано да припомни някогашните купони и любови, се превръща в сезон на равносметка, изненади и взаимно преоткриване на хора, които мислят, че се познават. Към всичко това – забравена мелодия, която всеки от героите се стреми да си припомни и изсвири с уста. Възможно ли е това? Или музиката на миналото се оказва покана за носталгично пътуване назад, в което задължително оставаш сам?

Човек трябва да знае, че притежава само кожата и походката си и че има право да няма нищо” – казва Франсоаз Саган, която е известна с романите си “Добър ден, тъга”, “Малко слънце в студената вода”, “Усмивка почти” и др.