Калоян Паргов: “Фразата “Хляб и зрелища” никак не е полезна за българското политическо пространство точно сега. В момента е необходим полезен разговор за общото ни бъдеще.
Всички виждаме голямата динамика в политическия процес, има разместване на пластовете, а катализатор за това като че ли стана COVID кризата.
Резултатите от изборите на 4-ти април във висока степен бяха изненада, включително и за БСП. А на 11-ти юли партията има възможност за поправителен. И ние ще направим всичко възможно, за да вземем този изпит.
Но по-важно е какво ще се случи след 11-ти юли. Дали ще има правителство, с каква програма ще бъде съставено, как ще се отрази на живота на хората?
Политиката е сложно нещо. В нея няма място за емоции и лични отношения. Тук става въпрос за отговорност.
Управлението в последните 10-12 години тепърва ще бъде оценявано. Защото ГЕРБ остави у хората усещане за несправедливост, за нещо нечисто, въпреки претенциите и милиардите, които изляха в различни посоки.
А “партиите на промяната”, които сами се нарекоха така, имат проблем с разказа за бъдещето. Всички сега се състезават да бъдат носители на “новото”, защото у българското общество има такова очакване. Но хората се изчакаха вече на месии…
Онова, което за БСП е най-важно след 11-ти юли, е да участва в тази предстояща промяна. А най-важният въпрос, който стои пред всички партии, е как да върнем доверието в институциите…”

Още четете тук: 👉 https://bit.ly/35OYoBJ

🔴 С номер 4️⃣ за “БСП за България” на предсрочните парламентарни избори.
За сигурност в промяната, с грижа за теб!