Виктор Бонжолов, ученик от Профилираната хуманитарна гимназия, създаде свое онлайн предаване, което се излъчва на живо в социалната мрежа „Facebook“. То носи името „В космоса с Виктор Бонжолов“ и запознава зрителите с интересни и видни личности, под формата на съвременната дума подкаст.

Идеята за заглавието идва от интереса на Виктор към Космоса, като се прави аналогия с хората. За автора Космосът е едно голямо неопознато пространство, изпълнено с множество любопитни неща. Както Космоса, така и хората са с различни характери, индивидуални и пъстри. Досега в предаването са гостували писателката Ива Георгиева и астрофизикът Никола Каравасилев.

Предстоят още вълнуващи срещи – с журналиста Мирослав Дечев, със спортния инструктор Калинба Василев и още други личности, но за тях Виктор не иска да издава. Периодиката е на всеки две седмици в събота, в 17:30 часа, във Facebook страницата „Виктор.Бонжолов“.

Зрителите също могат да вземат участие, като се включат в рубриката „Три от най- интересните въпроси, зададени от зрителите“. Предаването е достигнало до над 5 000 души. Рано е да се говори за финален брой, но Виктор обещава, че ще е нещо грандиозно и в него хората ще могат да усетят атмосферата на предаването на живо.

Автор: Мирослав Дечев