Сега четете
Синхуа: Военен съюз между Русия и Китай?

Синхуа: Военен съюз между Русия и Китай?

Министерството на отбраната на КНР коментира предположенията на някои експерти, че пред военна заплаха от НАТО Русия ще се стреми да създаде военен съюз с Китай. Военните контакти са важен стълб за стратегическото сътрудничество и двете страни се придържат към определени принципи, отбеляза ведомството.

Превод от Синхуа, Китай: 

 

Военните връзки са забележителен актив и важен стълб за стратегическото сътрудничество между Китай и Русия, заяви днес Министерството на отбраната на КНР.

Министерството направи горния коментар в отговор на въпрос относно спекулациите на някои учени, че в условията на военна заплаха от страна на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) Русия може да потърси военен съюз с Китай.

Китайско-руските отношения на всеобхватно стратегическо взаимодействие и партньорство в новата епоха са пример за нов тип международни отношения, основани на взаимно уважение, справедливост, безпристрастност, сътрудничество, отбеляза китайското министерство на отбраната.

Вижте и

Китай и Русия се придържат към принципите, които предполагат отказ от сключване на съюзи, конфронтация и ориентация срещу трети държави, което е напълно различно от отношенията на военните алианси, установени между някои държави, отбелязва ведомството.

Министерството на отбраната на Китай добави, че тази година двете страни ще отпразнуват 20-годишнината от подписването на китайско-руския договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество. Китай е готов да задълбочи сътрудничеството си с Русия в области като обмен на високо ниво, стратегическа координация, съвместни учения, оборудване и технологии, за да формира всеобхватни военни отношения, встъпващи в новата епоха.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре