Сега четете
След брифинг на МОСВ: Бургас няма да изживее ужаса на Перник

След брифинг на МОСВ: Бургас няма да изживее ужаса на Перник

Малко преди 12.00 ч. приключи извънредната среща относно водната криза в Бургас. На нея присъстваха екоминистърът Емил Димитров и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Според тях Бургас няма да изживее ужаса на Перник.

В момента се работи по проект, който да осигури питейна вода от другите два водоизточника в района – Ахелой и Порой. Очаква се този проект да приключи до февруари.

„Максимално бързо да направим връзките между Порой и Ахелой, да резервираме съответните количества и догодина никой да не разбере в бургаския регион, че сме имали проблеми с три години безводие и климатични проблеми. За целта сме направили план с г-н Нанков и с кметове на Варна, на Бургас, с областните управители. Този месец, аз вчера разписах графика, наложих известни ограничения, които налагам от януари. Сега ще има още малко ограничения, за да резервираме Варна, образно казано ще се лиши малко от водата в Камчия, проявява солидарност, която е изключително голяма, за Бургас. Ще получим за няколко месеца вода, неизпратена за Варна, ще дойде в Бургас. Ще резервираме вода в Порой, която да стигне за още няколко месеца. Имаме си разчети и ще приведем в изправност Ахелой“, обясни екоминистърът Емил Димитров.

Вижте и

Любословие.БГ по БНТ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре